Pagina's

zondag 13 januari 2013

fijn, zo'n lieve Oom G

Vandaag gingen we gezellig op de koffie bij mijn broer, Oom G, en z'n vriendin D. Nou is vriendin D nogal de favoriet van Meis, dus die was al helemaal blij. Maar ook onze kleine man komt daar graag. En dat is mooi meegenomen aangezien we het er zelf ook altijd gezellig vinden.
Dus zo keuvelden we wat, aten we wat, want er werd weer goed voor ons gezorgd.
Meis kleurde wat en Kleine Man kreeg nog een verlaat verjaardagscadeau. Een mooie kar voor bij z'n tractor. Geweldig blij is ie er mee. Duplo blokken in de shovel die aan de tractor zit. Dan met de tractor blokken in de kar kiepen. En vervolgens de kar weer leeg kiepen. Woeha! Keer na keer. En dan nog eens lekker met het hele span achteruit rijden. Vriendin D keek zo nu en dan wat bezorgd naar het nog op een plaatsje aan de muur wachtende en nu zolang op de grond geparkeerde schilderij, waar Kleine Man nogal vaak aan voorbij ging met zijn tractor. Maar ach, dat mocht de pret niet drukken, en alles ging goed.
Tja, met zo'n voorbeeldig opgevoede kinderen, ahum.
We deden verstoppertje achter een grote handdoek. En lieve Oom G speelde lekker met z'n neefje met de houten trein. Nu kan onze Kleine Man heel aanstekelijk lachen. En houd ie ook wel van een klein beetje heel gek doen. Dus beloot Oom G onze vrolijk babbelende Kleine Man een nieuw woordje te leren. Nee mensen, niet trein, of station, of locomotief. Nee, zo iets niet. Iets veel mooiers...
Tomme nog!
leerde hij Kleine Man zeggen voor iedere keer dat de houten trein van het houten spoor af kukelde. En dat gebeurde nog al eens. En kleine man en de lieve Oom G oefende druk en hadden de grootste lol.
Ach ja, dat is me wat. Vriendin D keek hoofdschuddend toe en poogde nog Oom G op andere gedachten te brengen. Maar het kwaad was geschiet.
En ach, wij zaten er bij, en grinnikten er maar een beetje om. Nadat hij een paar weken geleden bij de opvang al 'Pottedikkie' had leren zeggen, kon deze er ook nog wel bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig dat je er bent, dank je wel voor je berichtje.
Liefs, Pauline